<< De sidste træer bliver fældet   |   TILBAGE   |   Krydderi på tilværelsen >>

Hilsen fra Grønland

image
image
Her er Qeqertarsuaq (Godhavn) der ligger ved Diskobugten og på øen Disko, Qeqertarsuaq betyder den store ø.
image
Sidste år havde vi besøg af Timooq Mølgaard, der er leder af Handicap værkstedet i Qeqertarsuaq.

MERE...

image
Det er sjovt at se at man her følger med i vores weblog.

Timooq sendte os en mail med mange flotte foto fra deres hverdag.
Selvfølgelig skriver Timooq på Grønlandsk men vi har jo Jens Brandt til at hjælpe os, som hurtigt fik oversat denne grønlandske tekst.
"Assinik nassiussivungut. Aamma takutikkusullugu maani silarsuarput qanoq isikkoqarnersoq aammalu periarfissat suunersut takutikkusullugit.
Uangut maani periarfissamik ujaasivungut aningaasaliisinnaasut eqqarsaatingalugit soorlu Danmark-kimut paasisassarsiorluta angalanissatsinnut. Ajoraluartumilli suli nassaanngilagut. Pisortatigoortumik ikinngutigiilrnissarput assut soqutigaarput. Aammalu sulianik ilisimasanillu paarlaasseqatigiittarsinnaaneq soqutigalutigu. Siorna taakanikkama nuanneqaaq. Aatsaalli sullitat ilangalugit naapilaarluni. Immaqa aningaasaliisinnaasunik ilisimasaqaruttortusi.
Innarluutillimmi Maani qeqertarsuarmi silarsuaat annikittuaraavoq. Ima paasillugu amerlanerit nunanut allanut angalanikuunngillat. Neriuutingaarpullu ilisimasaqarussi tunniussisinnaassasusi qanoq iliorsinnaanitsinnut ikiuutaasinnaasumik..
Inussiarnersumik inuulluaqqusilluta Qeqertarsuarmi innarluutillit sulliviat."

Her er Jens Brandts oversættelse:

Brev og billeder fra Qeqertarsuaq.

Vi sender billeder, for at vise vores verden og se hvilke muligheder vi har. Vi søger efter hvem der kan give penge til en studierejse til Danmark. Desværre har vi endnu ikke fundet penge. Vi er meget interesserede i at vi bliver venskabsværksted, og er meget interesseret i at veksle hver vores viden.
Der var dejligt at besøge jer sidste år. Det kunne være godt at mødes med hver sin brugere. Måske kender i nogen, der kan give penge.
De handicappedes verden her er jo meget lille. Det skal forstås på den måde, at de har aldrig været udenfor Grønland. Vi håber på, at hvis I ved noget, at I kan give os besked hvordan vi
skal gøre.


Med venligste hilsener
Handicaphuset i Qeqertarsuaq

Vi har svaret tilbage at vi naturligvis gerne vil etablere kontakt med deres værksted og vi håber at denne kontakt kan udvikle sig til gavn for begge værkstederne.


Indsendt af: Poul Hansen den 12 Apr, 07 | 11:20 am Profil        

Weblog

Powered by pMachine