<< Tur til Flakkebjerg   |   TILBAGE   |   Apollo , Michael og tommelfingersangen >>

Grønlands Nationaldag i Hundested

image
I dag er det Grønlands Nationaldag. For at fejre dagen står Kofoeds Skoles grønlænderafdeling bag et særligt arrangement i området omkring Knud Rasmussens Hus ved Hundested. Det bliver en festival med grønlandske fællesaktiviteter og opvisninger.

Svend og Asser m.fl har arbejdet ihærdigt hele weekenden med dele af arrangementetet.
De grønlandske elever bygger en teltplads ved siden af Knud Rasmussen Museet, hvor de sammen med medarbejdere fra skolens grønlænderafdeling overnatter fra mandag til onsdag. På selve nationaldagen sejler eleverne i selvbyggede grønlandske qajaq'er og umiaq (konebåd) fra Hundested Havn (kl.11.00) til kysten ud for Knud Rasmussens Hus. Herefter er der forskellig underholdning i løbet af dagen, og besøgende er velkomne.
Der er ikke faste tidspunkter på programmet - den grønlandske stil er at improvisere. Aktiviteterne er bl.a.:

MERE...

Harpunkastning
Kajaksejlads
Møde slædehunde
Fedstensslibning
Perlesyning
Grønlandske tov-lege
Museet holder åbent
Lasse og Mathilde spiller
Udstilling om grønlandske haver i det gamle fyrtårn
Man kan endvidere købe håndlavede grønlandske produkter, og spise grønlandsk mad – menuen står på moskusokse fra jordovn (!).

"Vi håber på at skabe en slags Aasivik – en mini-sommerboplads, som man kommer tilbage til hvert år. Det er en grønlandsk tradition. På den måde møder man hinanden år efter år, og kan se frem til at være sammen med venner og bekendte under åben himmel i smukke omgivelser," siger Erik Christensen.

Arrangementet skabes i samarbejde med Knud Rasmussen Museet.
image


Indsendt af: Poul Hansen den 20 Jun, 05 | 11:05 pm Profil        

Weblog

Powered by pMachine