<< Adventskransene skal bindes   |   TILBAGE   |   Åmosen´s naturhjælpere siger også tak >>

Velkommen til Bjarne

image
Velkommen til Bjarne. Bjarne skal være i praktik her den nærmeste tid og hjælpe os med rigtig mange ting. Det glæder vi os til.
Bjarne har lige skrevet lidt om den kommende tid.

MERE...

Åmosefolket – dengang og (navnlig) nu.
Da jeg første gang hørte om åmosefolket engang i 70’erne lærte jeg at det levede for adskillige tusinde år siden, og jeg har da også tit nok hørt om diverse arkæologiske fund fra dengang, et emne som jeg altid har fundet interessant men alligevel - ikke mere om det nu.
Det interessante er at åmosefolket stadig eksisterer, og det i bedste velgående, hvad jeg selv har fået lov at erfare gennem et 4 ugers praktikforløb.
Jeg har lært åmosefolket at kende som en dejlig broget flok bestående af en lille snes brugere, hver med deres personlighed og evner samt behov, og et personale på 6 engagerede ansatte, og en ting står allerede nu lysende klart: Åmosefolket af i dag har et dejligt sammenhold på tværs af alle skel, og såvel individet som gruppen kendetegnes ved store brede smil og et dejligt humør, hvilket ikke kan undre når der både er tid til at arbejde ud fra egne forudsætninger og til en hyggelig sludder om løst og fast, når man synes en lille pause er på sin plads. Når så også omgivelserne er dejlige, og fælleshuset er både hyggeligt og rummeligt kan man dårligt ønske sig mere. I dag er det dog ikke flint og keramik der først falder i øjnene, men f.eks. skovbrug, tømrer/snedkerkunst især vedr. sportsaktiviteter så forskellige som ski og kajak, hyggelige indesysler som tekstilarbejder og selvfølgelig, årstiden taget i betragtning, julepynt m.m. for ikke at glemme kulturen, netop nu gælder det teaterstykket ’Tarzan Mama Mia’ i åmosefolkets helt egen fortolkning, hvor man foruden en del af Larsenklassikerne også får lov at genhøre sangtekster fra andre kunstnere og andre tider.
Personligt glæder jeg mig allerede nu til at se hvad de næste 4 uger yderligere vil bringe.


Bjarne G. W. Pedersen – p.t. ledighedspraktikant på Værkstedet Åmosen.


Indsendt af: Poul Hansen den 11 Nov, 13 | 2:23 pm Profil        

Weblog

Powered by pMachine